***       Водещите вечерни новини       на 29 септември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 29 септември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Остава ли или не 9% ДДС за ресторантьорите? Истанбулската конвенция влиза в сила в ЕС от 1 октомври


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 септември   

 

„ Министерството на финансите е разгласило данъчните закони с 20% ставка. Данъчните закони няма да бъдат изтеглени, ставката няма да бъде изменена на 9%. Водим диалози с сектора за изсветляване на бизнеса. 

Тези диалози са в няколко направления, от сектора предложиха 7-8 оферти, чакам ги в писмен тип “, съобщи финансовият министър Асен Василев по време на брифинг в Министерски съвет, след привършване на изключителното съвещание по отношение на териториалните проекти, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пeевски разгласи, че министърът на финансите Асен Василев се е съгласил ДДС-ставката за ресторантьорите да остане 9 % и да отпадне предлагането за бонус при подаване на сигнал за укрити налози. 

„ Да, министърът се съгласи. Единственото което му е настояването, ще направи среща с ресторантьорите за изсветляване на бизнеса. Иска оферти от тях, само че ние бяхме ясни – няма да се случи 20% за ресторантьорите “, сподели депутатът от Движение за права и свободи.

***

***

Споразуменията, подписани от Европейски Съюз, са наложителни за страните от Европейски Съюз и за европейските институции, уточни по този мотив представител на комисията на конференция. Задълженията по конвенцията ще се ползват, когато страните подхващат дейности, обхванати от европейското законодателство, разясни той.

***

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за силата от възобновими източници.

***

На 2 октомври ще се организира тест на Националната система за ранно предизвестие и обявяване, оповестяват от Столична община.

Сигналът ще прозвучи тъкмо в 11.00 часа.

***

Румъния мести Противовъздушна отбрана комплекси наоколо до обитаемоте места по поречието на Дунав, с цел да ги предпазят от ракети или дронове, съобщи bTV, цитирайки Ройтерс.

Откакто Руската федерация лимитира износа през Черно море украинските производители усилиха износа през река Дунав. Тогава съветските сили насочиха ударите по речните пристанища и инфраструктура, само че близостта им сътвори терзания за Румъния. Падането на дрон на румънска територия наложи и взимането на спомагателни ограничения.

***

НАТО утвърди изпращането на спомагателни военни сили за справяне с актуалната обстановка в Косово, съобщи организация Ройтерс.

Алиансът не посочи какъв брой нови бойци и от кои страни ще бъдат изпратени в Косово.

***

28-годишен мъж от Русия подаде тъжба след първата си среща с жена, с която се срещнал в обществените мрежи.

Двамата са си изкарвали повече от прелестно в ресторант в центъра на Москва – най-малко досега, когато пристигнало времето да се заплати сметката. Мъжът предложил на момичето да си я поделят, на което обаче тя отказала, като му декларирала, че той е консумирал повече храна и питиета от нея.

Той разказал пред униформените, че двамата водили полемика за сметката, след което тя станала и ядосана напуснала заведението, оставяйки мъжът без избор, с изключение на да заплати и нейната част от сметката.

Полицията я търси. 

***

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР